Bli Alumn

Hej, vad roligt att du är intresserad av att ingå i Sida Alumni-programmet 2020!

Alla som genomfört en Minor Field Study (MFS), en praktik genom Praktikantprogrammet eller FUFs Praktikantprogram och talar svenska, kan söka till Sida Alumni. Om du blir rekryterad är ditt uppdrag att under kalenderåret 2020 (jan-dec) genomföra 15 föreläsningar/ kommunikationsinsatser på gymnasie- och högstadieskolor, förvaltningar, myndigheter, organisationer och företag. Eftersom det handlar om 15 föreläsningar utspritt på ett år och att de kan genomföras både på dag- och kvällstid, är det fullt möjligt att deltaga i programmet vid sidan av både jobb och studier.

Målgruppen för kommunikationsinsatserna ska ha fått fördjupad kunskap och ökat intresse för hur utvecklingssamarbete bidrar till en rättvis och hållbar global utveckling.

I Sida Alumni-programmet ingår att du får:

* Utbildning i bistånds- och globala utvecklingsfrågor anpassad efter uppdraget
* Utbildning i kommunikation anpassad efter uppdraget
* Ett uppdrag att under 2020 genomföra minst 15 informationsinsatser
* Ett Sida Alumni-intyg efter att insatsperioden är över
* En ersättning för hela insatsperioden på 10 000 kr
* Värdefull erfarenhet och möjligheten att skapa sig ett större kontaktnät

Är du intresserad av att söka till Sida Alumni är du välkommen att skicka din ansökan genom att fylla i mallen du hittar när du klickar på länken nedan. Ansökningsmallen ersätter både det klassiska ”personliga brevet” och ett CV. Se därför till att få med allt det relevanta du vill berätta för oss kring utlands-, kommunikations- och arbetserfarenheter etc i de textrutor som finns, innan du skickar iväg formuläret. Tryck på ”tillbaka”-knappen i mallen om du vill återgå och ändra i sådant som du fyllt i tidigare i ansökan. Så se till att läsa igenom noggrant innan du trycker på ”slutför” eftersom det inte går att göra ändringar i efterhand.
Klicka här

Klicka här för att komma till ansökan!

Ansökan ska vara inkommen senast den 7 oktober 2019.
OBS! Sena ansökningar kan tyvärr inte behandlas.

VIKTIGT! Då halvfärdiga ansökningar inte sparas kan du klicka här för att titta på frågorna i förhand, så att du vet att du har all information som behövs innan du börjar fylla i ansökan. På så sätt slipper du börja om från början om du fastnar i något.

Då det är ett högt söktryck kommer endast de som går vidare till intervju att kontaktas.

För mer information:
Mikael Botnen Diamant, Operativt ansvarig (extern konsult, Sida)
mikael.botnen.diamant@gmail.com
Tel: 070-731 05 64