Tre föreläsningar på Oscarsgymnasiet

Under måndagen 7/4 genomförde jag mina första tre pass i elevgrupper på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Eftersom det var första gången på ett par år som jag var i ett klassrum så var det en helt klart virrig känsla. Morgonen inleddes med ett pass för Komvux-elever och det mesta handlade om mänskliga rättigheter och demokrati, med anknytning till apartheid i Sydafrika. Ni var ett morgontrött gäng, precis om jag, men jag kan säga att jag är imponerad av kontakten jag fick med er. Ni är ett härligt gäng och det var kul att ni delade med av er tid till mig! Det var extra kul med er grabbar som stannade och snackade ett slag efter! Hoppas ni fick en tanke i fyrahörns-övningen om vad som är viktigt för er själva, vad ni värdesätter för möjligheter i livet!

bild1

Andra passet, direkt efter lunch, hölls tillsammans med en trea på Fordonsprogrammet. Även denna gruppen var en härlig bekantskap och på slutet av timmen började frågorna ställas i större utsträckning.

bild2 (2)

Sista passet för dagen, precis innan skoldagens slut, hölls även det tillsammans med en trea på Fordonsprogrammet. En av er kom med en riktigt klok slutsats om varför det kan vara problem för olika folkgrupper att mötas, nämligen att man tror det värsta om de man inte vet. Det vill säga att fördomar och föreställningar kan vara svåra hinder gentemot försoning. Klart imponerad av sådana tankar!

bild3

Jag hann även med att träffa lite lärare som ville ha tips på internetsidor som kunde användas när man sökte fakta om mänskliga rättigheter. Alltid roligt! Återvänder till skolan på fredag redan för samhällsklasser och esteter!

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

8 + åtta =