Isabelle Lloyd-Pugh

Tack och hej Sida Alumni 2017

För lite drygt ett år sedan fick jag ett mejl från Sida med information om Sida Alumni-programmet. De sökte nya alumner till nästkommande år. Med anledning av att jag gjort en Minor Field Study i Marocko i samband med min kandidatuppsats var jag behörig att ansöka.

Jag kände inte till Sida Alumni sedan tidigare, men när jag snabbt skummade igenom programbeskrivningen och förstod att det handlade om att muntligt föreläsa för främmande människor raderade jag genast mejlet.

När jag lagt ifrån mig datorn blev jag genast kritisk till mitt snabba agerande. Att prata framför folk hade aldrig varit min starka sida, och jag insåg att jag just därför borde ansöka till programmet. Att prata om Sida, svenskt bistånd och de globala målen utifrån min fältstudie i Marocko kändes dessutom meningsfullt och viktigt.

Sagt och gjort. Jag ansökte till slut och blev antagen. Och idag höll jag min allra sista Sida Alumni-föreläsning. Nu har jag hållit femton föreläsningar för olika intressenter runt om i Sverige. Jag har gjort två föreläsningar i Kungsbacka, en i Göteborg, tre i Linköping, två i Norrköping, två i Stockholm, tre i Varberg och två i Halmstad.

För bara ett år sedan kändes detta otänkbart. Idag är det gjort och jag är stolt och glad över denna prestation. Jag har lärt mig minst lika mycket som mina åhörare har. Nu går jag vidare i livet med en erfarenhet rikare och önskar de antagna till Sida Alumni 2018 ett stort lycka till!

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

8 + ett =