Omgång 2 på Oscarsgymnasiet

Under onsdagen var det återigen dags att besöka Oskarshamn och Oscarsgymnasiet för två föreläsningar. På morgonen hade jag förmånen att träffa en estet-klass, vilket var extra spännande. Det var den första riktigt stora gruppen jag mötte men det går inte säga annat än att Ni inte var några problem att handskas med, tvärtom. För första gången tog jag med kulturaspekten, tyckte det var passande i sammanhanget, och hann med att visa en trailer för Searching for Sugar Man och koppla det till anti-apartheidrörelsen i Sydafrika. Under fyrahörnsövningen var det upplyftande att se vad Ni tyckte!

20140411_091936

Pass två, precis efter lunch, höll jag tillsammans med Introduktionsprogrammet. Även denna gruppen var en mycket trevlig bekantskap, något som jag genomgående kan säga om klasserna på Oscarsgymnasiet. Gruppen hade en härlig sammansättning av elever med olika bakgrund. Det är väldigt starkt att kunna säga till och fråga saker när ni tyckte att jag var otydlig. Fortsätt ifrågasätta och tänka fritt, det är en viktig egenskap. Jag utsatte även denna grupp för lite filmvisning. Jag kan för övrigt säga, om Ni minns filmen, att jag åkt på flera av de vägarna som finns med från Sydafrika på filmen. En uppmaning till båda grupperna, se den och kom ihåg vad vi pratade om!

20140411_124939

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

ett × tre =