Miljötänk, koraller och Vietnam!

den stora och rymliga ljushallen på Kärrtorps Gymnasium möter jag Gunilla Tägt, som är föreståndare för Ekonomi- ettan som jag ska träffa. Det är stort på skolan och Många många elever, vissa hänger i hallen, andra spelar biljard. Ekonomi ettan var så mycket mer än vad jag hade förberett mig på, dels fanns det djup kunskap om klyftorna i världen (vilket visade sig inte minst i Quizen senare) men ochså finns det genuint intresse för marina frågor, koraller hajar o annat. Det var rent av kul att möta en Miljöintresserad klass.

Vi värmde upp med termometern där jag såg den stora variationen i funderingarna som klassen hade, på flera av frågorna delades klassen i två mot “varmt” och “kallt”. sånt är kul och öppnar för diskussion, det gjorde det även idag..!

Mycket intresse hade klassen för min stidie i vietnam och en av av eleverna hade tom varit i Nha Trang och kunde styrka lite av den bild som jag hade fått av orten. en insider! det var också kul att själva projektet fick så stor plats i workshopen och mycket frågor ställdes om vad jag faktiskt gjorde där, det gav plats för lite personliga berättelser men ochså de enkla frågorna o funderingarna.. Jag gick nöjd hem och längtar till nästa workshop på skolan nästa vecka!!

trisst att jag glömde ta bild bara…

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

tio − 1 =