Frida Lind

Hej då Sida Alumni! Nya lärdomar och hoppet om en bättre värld

I tider som dessa så krävs det engagemang och samlade krafter för att upprätthålla mänskliga rättigheter och nå en hållbar utveckling för alla. Sida Alumni är ett program där vi som tidigare varit ute på fältstudier och/eller internationell praktik kan komma och prata om våra erfarenheter på allt ifrån föreningar, organisationer och företag till skolor och universitet. Vi har möjligheten att öppna för diskussioner om globala frågor, bistånd och hållbarhet i vardagen. Något som jag tror behövs! Inte minst på skolor och företag, där mycket intresse och resurser finns att göra skillnad.

Jag har haft möjligheten att ta del av både Sidas MFS-stipendium för min uppsats i Tanzania och Sidas resestipendium för min praktik på Sveriges FN-representation i New York. Att några månader efter att ha lämnat Tanzania komma till FN:s högkvarter i New York var definitivt en kulturkrock, där det lokala från fältet mötte det globala i FN. Både min fältstudie om självhjälp för unga kvinnor i Tanzania och erfarenheterna från FN-representationen har gett mig många nya lärdomar, och jag kan rekommendera alla att göra det man brinner för.

Det här året som Sida Alumni har varit väldigt spännande och lärorikt. Det allra bästa har varit att få komma ut och prata om dessa viktiga frågor. Stort tack för allt engagemang och frågor från er som har deltagit.

Sist men inte minst: Du är viktig och behövs, alla kan göra positiv skillnad i vardagen och ta steg för att nå de globala målen. Vi är hoppet om en bättre värld.

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fyra + 2 =