Isabelle Lloyd-Pugh

Grundutbildning inför Sida Alumni 2017

Efter att ha gått grundutbildningen inför Sida Alumni 2017 kände jag mig ganska trött men glad och fylld av inspiration, pepp och förväntan.

Under helgen 27-29 januari samlades alla Sida Alumni deltagare 2017 från hela Sverige på Sidas huvudkontor på Valhallavägen i Stockholm. Många av de drygt trettio nyblivna Sida Alumni deltagarna hade rest långa vägar, från Östersund i norr till Malmö i syd.

Sida Alumni är ett program inom Sida som består av en grupp unga föreläsare med olika akademiska bakgrunder, men som alla har specialkunskaper om pedagogiskt lärande, utvecklingsfrågor och svenskt bistånd.

Syftet med helgen var att träffa och lära känna varandra och att bli ”korvstoppade” (Sida Alumni ansvarige Mickes intressanta ordval) med information om programmet.

Under helgens gång lärde vi oss bland annat mer om Sidas verksamhet och de Globala målen. Vi fick en pedagogisk teoretisk såväl som en pedagogisk praktisk genomgång. Det reflekterades över svåra frågor och situationer som kan komma att uppstå under föreläsningstillfällena, och vi fick viktig kunskap om hur vi kan arbeta med den interna och externa kommunikationen.

Från och med nu finns alltså drygt trettio Sida Alumner att boka runt om i Sverige för föreläsningar om Sidas verksamhet, de globala målen och om bistånd och utvecklingsfrågor. Föreläsningarna är helt kostnadsfria och vänder sig till främst till skolor med även till föreningar, företag, organisationer eller andra aktörer.

Gå in och boka någon av alla intressanta och kunniga Sida alumner på en gång!

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

19 − ett =