Glokala folkhögskolan – föreläsning och workshop

I eftermiddag besökte Åsa och jag den allmänna linjen på Glokala folkhögskolan i Malmö. Först gjorde vi en kort presentation om Sida Alumni, MFS och om vilka vi är, för att sedan berätta om bådas engagemang och erfarenheter i Östafrika.

Därefter höll jag föreläsning om postkolonialism, om Östafrikas historia i grova drag – med inriktning på hur koloniala relationer påverkat och fortfarande påverkar samhällen och internationella relationer (refererade till det min fältstudie handlade om). Och så lite om identitet – vilka roller man kan komma att spela när man är ute i fält, m.m. Efter en kort paus passade det därför bra med värderingsövningen ”Ett steg fram”. Alla var på och engagerade, så det kändes lyckat!

Under andra hälften gav Åsa en genomgång av olika former av biståndssamarbete, svenskt bistånd, samt Sidas övergripande mål om att bekämpa fattigdom. Det var också kopplat till Åsas egna berättelser från Tanzania. Eleverna deltog aktivt; ställde frågor och gav många intressanta reflektioner.

Helt enkelt en väldigt trevlig eftermiddag.

     

/Maria Hedin

2 Kommentarer

  1. Viola Olender10 mars, 2013 på 16:37

    Hej Maria, jag har försökt hitta dig efter oppositionsseminarium förra året i Malmö Högskola. Hoppas att du kommer mig ihåg. Jag skulle vilja gärna kontakta med dig!

    Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

nio + 20 =