Globala Malmö dagarna: ”Think Globally, Act Locally”

Under fyra dagar, den 11-14 april, var det Globala Malmö dagarna, med syftet att uppmärksamma globala frågor genom olika former av aktiviteter och engagemang runt om i Malmö stad. Huvudtemat var hållbar utveckling, och det pratades mycket om vad man kunde göra lokalt, för att påverka det globala.

Under två dagar, 11-12 april, pågick Metodfestivalen på Malmös högskola för Lärande och Samhälle (LS/Orkanen). Lärare runt om landet var inbjudna av  Den Globala Skolan för att under två dagar diskutera och reflektera över konceptet hållbar utveckling, och hur detta kan plockas in som ett underlag i framförallt grundskoleutbildningen. Vi i Sida-Alumni gruppen från Malmö fanns på plats på Orkanen under Metodfestivalen och hade en monter i ett utställartorg där vi visade bilder från MFS (Minor Field Study) resor, samt informerade om vårt uppdrag och delade ut information i form av flyers.

 Åsa med en av besökarna under Metodfestivalen.
Foto: Ryuei Sasaki

På onsdagskvällen blev vi även inbjudna av Den Globala Skolan på mingel och underhållning med bland annat Emil Jenssen. Sammanfattningsvis fick vi positiv respons på vårt projekt, och många lärare var intresserade och tyckte att Sida Alumni-programmet var en mycket bra idé!

På lördagen den 14 april hölls en heldag i hållbarhetens tecken på Moriska  Paviljongen i Folkets Park, Malmö,  där tre från Sida-Alumni  Malmö  medverkade. Det var Miljö-  förvaltningen i Malmö stad som bjöd på en heldag under temat hållbar framtid. Där fick vi  äntra scenen och presentera Sida  Alumni-programmet under ett  Idémingel. Övriga programpunkter  denna dag var idéverkstad om  hållbar utveckling med debatt om ekonomisk tillväxt, samt föreläsning om  beteendeförändring. Andra teman på Moriskan under dagen var frukostteater, brunchbeat och  även en grupp med lyckocoacher fanns på plats. Vi hade en  mycket  intressant dag och kunde  både  förkovra oss själva men även  knyta nya kontakter! 
Bild:
Martin och Jenny lyssnar intresserat på föreläsning om hållbara idéer.

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

15 − åtta =