Ett ryck innan sommaren

Det märks att skolan är inne i en sista kraftsamling innan sommarlovet och ledigheten stundar för elever och lärare. När jag var på Oscarsgymnasiet senast så var det fortfarande prov och hårt arbete som gällde vilket gjorde det så intressant att se hur eleverna ändå kunde vara koncentrerade och intresserade. Först ut var en samhällsklass och jag tror jag chockade dem en smula när jag drog upp dom, direkt på morgonen, och engagerade dem i en fyra-hörnsfråga om vad som var viktigast för dem, ur ett personligt frihetsperspektiv. Jag lyckades knappt slutföra det jag avsåg då tiden var knapp, hann inte ens med att ta en bild vilket grämer mig. Ni får ta med Er att jag tyckte Ni var så spännande att jag drog över tiden till och med!

Under andra och tredje passet, för dagen, hade jag mer tid men hann ändå knappt med. Koncentrationen låg på mänskliga rättigheter och demokratiseringsprocess utifrån Sydafrika som specifik fallstudie. Galet många svår ord i en mening men Ni som var där vet vad jag menar! Jag tror att beskrivningen av toaletter och hur de var uppdelade mellan vad som betraktades som ”rasgrupper” i apartheidtidens Sydafrika var något som fascinerade Er med tanke på Era efterföljande frågor. Det var återigen grymt trevligt att besöka Oscarsgymnasiet som verkar ha riktigt trevliga och skärpta elever och lärare. Hoppas jag får återkomma!

20140416_132135[1]

20140416_114626[1]

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

19 − tolv =