Engagemang hos eleverna i Angered

I torsdags var jag hos sistaårseleverna på samhällsprogrammet i Angered. Det var två spännande och kul möten med glada och engagerade elever.

Jag började min torsdagseftermiddag med föreläsning och diskussion med eleverna i B-klassen som hade många tankar kring påståenden som ”I Sverige finns det fattigdom” och ”Det är rätt att ge bistånd till diktaturer” när vi gjorde övningen Termometern.
Det blev en fullspäckad och intressant timme tillsammans, som efter termometern fortsatte med diskussioner kring barnadödlighet och dess orsaker. 

Bild

Under senare delen av eftermiddagen så diskuterade eleverna i A-klassen engagerat kring frågan om varför familjer i exempelvis Bolivia föder så många barn trots deras brist på resurser.

Bild

Bild

Innan mitt besök så hade eleverna pratat om problematiken som årets Musikhjälpen fokuserar på, nämligen mödradödlighet. I och med mitt besök så fick de även en inblick i hur det går för många barn i fattiga delar av världen om de överlever födseln. Vi diskuterade frågan utifrån milleniemålen, där vi tittade på hur det kan se ut med barnadödlighet i Bolivia, och vad det beror på.

Jag vill tacka er alla för intressanta diskussioner och jag hoppas att ni lärde er något nytt i torsdags, precis som jag.
Jag ser fram emot era kommande reflektioner kring vad vi kan göra som enskilda individer för att påverka den värld vi lever i.

Julhälsningar
Agneta

3 Kommentarer

 1. Tack själv för att du kom!

  Svara
 2. Bästa lektion någonsin är så glad att du kom, jag är ju snyggare än beyonce på den bilden// Kära daila

  Svara
 3. margareta1616 december, 2013 på 11:00

  Agneta, jättebra! Utmärkt att ni tog upp barna- och mödradödlighet !

  Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

4 − ett =