Bladins gymnasium!

Hej!

Fredagen den 19:e besökte jag och Maria Hedin Bladins gymnasium i Malmö. Gymnasieklasserna höll till i en vacker gammal byggnad från 1700-talet. Så fort man kom innanför portarna förstod man att eleverna måste trivas i den hemtrevliga byggnaden.

Bladins, som nyligen blivit utsedd till officiell FN-skola, hade haft internationellt tema hela veckan. Därför kändes det ganska perfekt att komma på besök denna fredag och avrunda veckan som varit med lite Sida Alumni kunskaper!

Då lärarna önskat få involvera alla årskurser, så blev det ett intensivt schema med flera grupper (drygt 1 tim/årskurs på 60 elever). Vi hade innan bestämt att de skulle delas efter årskurser.

Alltså, 60 personer i varje årskurs lyssnade på en dryg halvtimmas föreläsning där jag och Maria pratade om Sida, Sida Alumni, MFS, vävde in exempel från våra resor, och gav olika exempel på hur Sida arbetade med sina fem prioriterade områden, samt ställde lite frågor under tiden. Efter halvtimmen delade vi upp årskursen på två grupper och hade ca 30 elever i varsin värderingsövning. Övningarna vi använde var ett steg fram samt termometern. Efteråt fick vi positiv feedback av elever som kom fram, jättekul!

Kort och gott: Lyckad dag med härliga tonåringar som var både duktiga och intresserade!

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

4 − 4 =