Barnmorskor i den globala utvecklingen

20141202 017

När det mörknat ute anländer jag med tåget till Halmstad och tar mig till sjukhuset där det ikväll ska hållas ett barnmorskemöte. Jag möts av skenet från den upplysta huvudentré och hoppas på en ljus timma tillsammans med mina kollegor.

I en sal full av barnmorskor från olika arbetsplatser i Halland får jag ta plats och berätta om Sida, svenskt bistånd och utveckling. Vi tittade på filmen ”Why did Mrs X die” och jag berättade om min studie med 292 normalförlossningar i Nepal.

Kvällens pass avslutades med ett Quiz om global utveckling där det blev tydligt att världen på många vis blir bättre. Även om många i salen, i likhet med många andra svenskar, hade en mer negativ syn på utvecklingen från början, så kunde vi enas om en tro på en positiv utveckling i sista frågan. Vi konstaterade att fattigdomen i världen har mer än halverats de senaste 20 åren och tillsammans kan människor göra skillnad. Tack för att jag fick denna tid på barnmorskemötet! roligt att höra att många delar mitt intresse för frågor kring globalutveckling, barns- och kvinnors behov och rättigheter.

//Johanna

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

ett + 20 =