Madeleine Wollin
Jag kan föreläsa i: Borås, Göteborg, Sjuhärad, på förfrågan annan ort
Landerfarenhet: MFS i Sri Lanka 2017 med syfte att kartlägga förväntningar mellan entreprenörskap och mikrokrediter. Arbetat i Hong Kong, studerat i Paris, arbetat som språkreseledare för ungdomar.
Föreläser gärna om:

Jag föreläser gärna om Sida, bistånd, de globala målen och globala utvecklingsfrågor, med särskilt fokus på hur vi kan bidra och skapa en bättre hållbar värld genom att ta ansvar för vår ekonomi – både privat, andras och offentligt – för att åskådliggöra, förstå och bekämpa fattigdom.

Att ekonomi är viktigt och är en bidragande faktor till hur världen ser ut idag är vi i majoritet överens om. Vad det innebär är värt att utforska. Det gör man genom att ställa frågor om vad som påverkar våra förutsättningar och möjligheter i vår egen tillvaro, samtidigt som man ställer dem om någon annans någon annanstans. Allting hänger nämligen mer eller mindre ihop. Våra samhällen. Drömmar. Individerna — vi är alla mer lika, än olika.
Jag ser fram emot att på ett inspirerande sätt med utgångspunkt i mina egna erfarenheter utmana våra gemensamma förväntningar och fördomar för såväl vår samtid och framtid. Att ta med andra på den resa som berättandet möjliggör är en givande och lärorik upplevelse för alla delaktiga. Det är tillsammans med andra som vi har bättre möjlighet till att förstå, ifrågasätta och skapa en bättre framtid. Boka en inspirationsföreläsning med mig så tar jag fram en föreläsning som är anpassad efter dina önskemål eller kursplan och som är spännande och givande på samma gång!
Jag gjorde MFS och skrev min magisteruppsats i Sri Lanka våren 2017 inom fattigdomsbekämpning. Mikrokrediter, små lån till fattiga människor för att möjliggöra mikroentreprenörskap, är ett stort förekommande utvecklingsverktyg i världen. Konceptet har utlovat att utrota fattigdomen i vår tid och har tilldelats bl.a. Nobels fredspris. Det är en lånestruktur som både är väldigt riskfylld, men också erbjuder möjligheter till en del av världens befolkning som tills innan många gånger levt utan förutsättningen att påverka sin resa ut ur fattigdom. Jag ser fram emot att dela med mig av mina tankar och reflektioner från resan och de fantastiska människor som jag träffade i Sri Lanka som inspirerar mig bortom beskrivande ord.
Det är med nyfikenhet och villighet att utmana såväl våra fördomar som vår okunskap som vi tillsammans har möjligheten att bidra till en hållbar utveckling och en bättre framtid. Jag ser fram emot att träffa just er klass eller ert företag!

0707 410647