Elin Frånlund
Jag kan föreläsa i: Västerbotten och norrut efter överenskommelse.
Landerfarenhet: Praktik på YWCA i en by som heter Kazungula i Zambia, som arbetar med kvinnors och ungdomars rättigheter.
Föreläser gärna om:

Jag föreläser gärna om Sida, bistånd och globala utvecklingsfrågor med särskilt fokus på ungdomars rättigheter, jämställdhet och civilsamhällets betydelse.

Innan jag reste till Zambia för att göra min praktik, fick jag höra att jag skulle vara en svamp. Det är ett brilliant ord för att ta seden dit man kommer, ha ett öppet sinne och förstå varför saker är som de är. Under mina 6 månader i Zambia gick jag från att vara en sprillans ny svamp som sög upp precis allt – till att bli en lite mer urtvättad svamp.

För att vara en svamp som kompromissar och accepterar saker för vad de är, det är ju inte dåligt i sig. Men att i mötet med andra människor få bättre koll på vilka värderingar och åsikter man inte är redo att kompromissa om, det är ju riktigt bra! Det är också någonting jag tror att vi kan ta med oss och lära av här i Sverige.

Förutom att prata om hur det är att vara eller inte vara en svamp, så kommer vi också att diskutera de Globala målen med särskilt fokus på mål nr 5 om jämställdhet. Jag kommer att dela med mig av min erfarenhet av att praktisera på kvinnorättsorganisationen YWCA på landsbygden i södra Zambia. Dessutom kommer vi hinna prata om Sida, svenskt bistånd och fördomar av olika slag.

Mitt mål är att föreläsningen ska bli interaktiv med både diskussioner och övningar. Skicka gärna iväg ett mejl om du har några särskilda önskemål eller funderingar!

070-248 86 54