Alfred Einstein och de grymma på Rudbeck!

På bussen från Sollentuna träffad jag Isabell, som också skulle till Rudbecks Gymnasium för att hålla workshop om Sidas verksamhet globalt samt sitt eget projekt. Det skulle jag också, och såg fram emot dagen! det var nämnligen temadag på skolan och mängder med föreläsare var på plats samt ett helt gäng med Sida Alumner! Underbart att komma till en vaken skola med ögonen öppna!!

I stora hallen träffade vi några av lärarna som välkomnade oss och jag gick upp för trappan och in till SH1B. Efter att ha introducerat mig själv lärde vi känna varanra i klassen genom termometern och för första gången sedan jag påbörjat detta alumniprojekt fick jag så mycket ideer och disskussioner från klassen att jag var tvungen att avbryta diskussionerna för att hoppa in i nästa fråga för att hinna disskutera den. klassen delades snart in i tre men lika disskuterande och intresserade grupper: Gangs of New york, Känidisarna och Bokklubben som alla sinsemellan sökte svar på de olika frågorna och påstånderna. Bidrar vi tillräckligt till en bättre värld? Borde vi bidra er, eller mindre? Hur mycket bidrar vi till våran egen välfärd? känne vi ens AV att vi bidrar till våran eller andras välfärd…? Det blev mycket frågor och många sunda diskussioner jag bara önskade att jag kunde stanna hela dagen. inte finns det Fler såndana klasser i världen??

här nedan ser vi den fina klassen!!

klass 2

Men tydligen Fanns det i denna värld en till Underbar klass!! Och på samma skola dessutom!

Nästa möte som vi hade tillsammans med 1SHB var Minst lika kul och givande som första passet. I denna klass var det grymt mycket kunskap och briljanta frågor jag häpnade lite och och ler inombord över er. Grymma är ni. Och Alfred, som för sin kunskap blev döpt till Alfred Einstein då han visste så mycket om Sidas verksamhet får här på bloggen en ”utpekande” bild och blir hyllad än en gång. Och ni tre tjejer som stannade efter och undrade Vad man kan göra, finns det sätt att engagera sig. tusen sätt. miljoner sätt faktiskt. Att ni gick fram och frågade är det första steget i den långa resa som jag är Säker på att ni kommer att ta er an för att bekämpa orättvisor. Tack för era Öron, dom är av Guld!!

O här är alfred den kunnige då-

alfred einstein

Tack igen !! Önskar er All lycka !

Andrej

2 Kommentarer

  1. Mikaela, Danielle & Linnea ?28 november, 2014 på 11:17

    Hej! Hehe du skrev om de tre tjejerna som stannade kvar under fel klass;) /Tjejerna som stannade

    Svara
    • Men Ni stannade och det betyder mycket! Sluta aldrig engagera er 🙂 googla volentärarbete – som jag berättade så dyker mer än 50000 flikar upp. Många behöver hjälp och många vill hjälpa er att engagera er! Finns många bra stipendier för det! Googla stipendier i Sthlm stad;) Jag är hundra på att det kommer gå bra! O lycka till!!

      Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

fjorton − 11 =