Tre Fantastiska klasser på Drottning Blankas Gymnasium

I de nya fräsha lokalerna träffar jag den första klassen som ska lyssna på presentationen om Sida och Miljöproblemen i Öst. Efter lite strul med datorn sätter vi igång och och jag inleder med en kort presentation om mig och alumni och därefter kör vi termometern gemensamt. En fantastiskt klass, det är vad ni är, tack för frågorna och påståenderna. Det kändes erkligen bra att ni inte riktigt kom överens under termomentern och jag kände att jag måste gå vidare för att hinna trots att det fanns så mycket mer att disskutera, det kände ni väl?? Bra!!

Och kul att det finns itresse för marina frågor i klassen och Ja det är kul att jobba med marinbiologi, ttrots att korallerna försvinner och därmed också habitaten, men Lugn, bara vi vet om problemen så kan vi ju också göra något åt dom, eller hur?!

Som du sa senare Isabell, men varför gör inget Åt detta?? Jag håller med dig. Vi borde. Alla borde, och det är inte så hopplöst, Andrej is on the case!! Och kom ihåg, världen rör sig framåt, när jag åkte ner till Vietnam var det ett u-land, idag fasas biståndssamarbetet ut, landet står väl på egna ben och har många marina skyddsområden och utbildning om hav och koraller. Lokala organisationer samlar skolungdomar och rensar upp stränder tillsammans och de söker Volentärer och kunniga, varför inte Joina??

Under nästa pass får amn leta efter killarna med metalldetektor, endast tå killar och resten tjejer men OJ vad ni var duktiga på att fråga och undra allihopa, skönt också att ni verligen undrar saker och har åsikter, ni är fantastiska!

Tack för mig säger jag bara och fortsätt som ni gör, ni är hur bra som hellst!!

bild 1 (4)

bild 2 (3)

bild 3 (1)

2 Kommentarer

 1. Andrej, kul att du var här och träffade mina elever! De tyckte det var skoj att läsa om sig själva på bloggen och jag hoppas och tror att de tog med sig en hel del från lektionen.

  Svara
  • Edit, dom var välkomnande och intresserade och jag njöt av att få dela tankar med dom, just sådana elever som dina får mig att verkligen tycka om dessa worskshops !!

   Lycka till i framtiden hoppas det blir fler möten! 🙂

   Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

4 × 4 =